Vyöhyketerapia perustuu ajatukseen siitä, että ihminen kokonaisuudessaan heijastuu eri puolille kehoa, esimerkiksi jalkateriin, kasvoihin, korviin ja käsiin.

Vyöhyketerapiassa heijastepisteitä käsitellään sormilla, rystysillä tai hoitopuikoilla. Vyöhyketerapiassa ei hoideta sairautta, vaan ihmistä kokonaisuutena. Hoito tasapainottaa kehon eri toimintoja, kokonaisuutta – verenkiertoa, lymfan kiertoa, hormonitoimintaa, ravinnon imeytymistä, kuonan poistumista ja tahdosta riippumatonta hermostoa.

Vyöhyketerapiaa voidaan suositella monenlaisiin vaivoihin esimerkiksi stressiin, väsymykseen, alavireyteen, erilaisiin kipuihin ja särkyihin, suolistovaivoihin (mm. ummetus), kuukautiskipuihin, vaihdevuosioireisiin, vauvojen itkuisuuteen, lasten yökasteluun, tulehduskierteisiin.

Hoitomuoto sopii kaikenikäisille. Lapsille sopii hyvin tunnin mittainen hoito, esimerkiksi jännityksen lieventämiseen ja keskittymisen lisäämiseen. Nuorille vyöhyketerapia on hyvä keino rentoutukseen ja lääkkeettömään hoitomuotoon tutustumiseen. Työelämässä oleville hoito on hetki, jolloin saa vain olla. Ja työelämän jo jättäneet saavat kaipaamansa virkistystä! Teen hoitoja myös kotikäyntinä esimerkiksi palvelutaloihin. Kokonaisvaltaisuutensa ansiosta hoito sopii myös monille vammaisille.

Vyöhyketerapiaan voi tulla, vaikka mitään vaivaa ei olisikaan, hoito sopii hyvin ennaltaehkäiseväksi ja terveyttä tukevaksi hoidoksi. Vyöhyketerapiaa voi kokeilla myös, jos on jo etsinyt apua monelta muulta taholta, eikä oikeaa hoitomuotoa ole vielä löytynyt. Käsittely aktivoi kehon hoitamaan itse itseään ja herättelee myös hoidettavaa itseään huolehtimaan itsestään.

”Terveyttä on helpompi hoitaa kuin sairautta.” Charles Ersdal

Hoito kestää 1,5 tuntia, jonka aikana yleensä käsitellään korvat, jalkaterät ja sääret.

Suositellaan 3-5 kerran hoitosarjoja sekä ylläpitohoitoja hyvien tulosten saavuttamiseksi.